Proč biologicky aktivní doplněk, a nikoli „čistý“ nitrilosid
Amygdalin je obsažen v semenech více než 1200 rostlin. Jsou mezi nimi:
- višeň;
- kukuřice;
- broskvoň;
- švestka;
- hnědá rýže;
- žito;
- proso;
- ječmen;
- mandlovník;
- pohanka.
Jednou z potravin nejbohatších na nitrilosid jsou divoké (plané) meruňky (jejich jádra). Spoustu vitaminu В17 obsahují i nektarinky a jadérka jablek, bílého hroznového vína. Všechny hořké ořechy obsahují velké množství laetrilu.
V čisté podobě se však v přírodě nevyskytuje. A koncentrace látky v různých skupinách kultur není známa, zvláště dnes, kdy nelze zjistit podmínky jejich pěstování. Právě z tohoto důvodu (pro správný výpočet dávky vitaminu В17, enzymů, dalších podpůrných přípravků) je efektivní léčba možná jen za použití certifikovaného biologicky aktivního doplňku na bázi amygdalinu.